Operantes ja uuden ajan liitot

Ammattiyhdistysliike. Ummehtunut tuulahdus suoraan 70-luvulta? Kehityksen jarru? Taantumuksen äänitorvi?

Entä jos ei olekaan?

Uusimmassa Imagessa ammattiajattelija Petri Rajaniemi haastaa niin vallalla olevaa ajattelua kuin ammattiyhdistysliikkeitäkin nousemaan pois poteroistaan.

”Ay-liikkeellä voisi olla keskeinen rooli siinä, miten rakennetaan kestäviä suomalaisyrityksiä epävarmassa maailmassa. Lisäksi ay-liikkeen pitäisi olla aktiivisesti mukana tulevaisuuskeskustelussa esimerkiksi digitalisaation ja robotisaation osalta”, sanoo Rajaniemi.

Olemme tästä harvinaisen samaa mieltä.

Uuden luominen ja tekemisen kehittäminen on pitkä tie, mutta se kannattaa. Sen sijaan että keskitytään haasteisiin ja ongelmiin, maailmaa voi katsoa myös mahdollisuuksien kautta, jopa ammattiyhdistysliikkeen näkökulmasta.

Meillä Operantesilla on ilo ja kunnia olla mukana viemässä eteenpäin suomalaista työelämää. Teemme sen sydämellä ja kovalla draivilla digitalisaatiota ja teknologiaa hyödyntäen.
Mukaamme olemme saaneet rohkeita edelläkävijöitä, jotka uskovat huomiseen, yhteiseen tekemiseen sekä siihen, että asioita voi muuttaa.
Jokaiselle näistä rohkeista on Vara.jobs -teknologiallamme luotu yhteisöpalvelu, jossa liitto tarjoaa työpaikkoja sekä koulutusta. Ammattilaiset taas ylläpitävät osaamisportfoliota ja työnantajat työllistävät helposti oman alansa rautaisia ammattilaisia.

”Mikä tahansa yhteisö voi hankkia Vara.jobs -lisenssin ja räätälöidä siitä omanlaisensa. Vara.jobs:n avulla voi perustaa vaikka globaalin digiosaajayhteisön, tai matchata eri alojen kausityöntekijät oikeisiin paikkoihin maailmalla” sanoo Operantesin perustaja-CEO Eeva-Maija Hellsten.

Nämä seitsemän rohkeaa pioneeria ovat kaikki ammattiyhdistysliikkeitä.

Esimerkkinä tällaisista ovat viime vuonna lanseerattu Suun Terveydenhoidon Ammattiliiton Status-palvelu, uunituore Suomen Lastenhoitoalan Liiton Helli, joka välittää lastenhoitajia perheille ja päiväkodeille, sekä Suomen Röntgenhoitajaliiton Xfile.
Muita Vara.jobs -yhteisöpalvelua hyödyntäviä liittoja ovat Suomen Fysioterapeutit Ry, Suomen Bioanalyytikkoliitto Ry, Ensihoitajaliitto Ry, sekä viimeisimpänä Jalkapallon Pelaajayhdistys Ry.


Työtä on vielä paljon ja mukaan mahtuu - maailma ei ole (vielä) valmis. Tervetuloa siis mukaan!

 

Comment