Operantes.jpg

 

Tämä artikkeli on ilmestynyt Talouselämän Leadership -liitteessä 22.5.2015.

Uusi työ alkaa olla jo käsite työelämässä. Joustoa kaivataan niin työntekijä- kuin työnantajapuolellakin. Kun milleniaalit ottavat kaiken irti surffailusta ja kiipeilystä maailmanympärimatkoillaan, ja työskentelevät siellä missä kulloinkin on työtä tarjolla, puhutaan toisaalla pätkätöistä ja nollasoppareista.

”Näin sen ei tarvitse olla”, sanoo Operantesin perustaja ja toimitusjohtaja Eeva Hellsten. 

”Sen sijaan että keskitytään vastakkainasetteluun, mietimme miten tilanteesta hyötyvät kaikki.” Hellsten jatkaa.

Operantes Oy on luonut Vara.jobs -teknologiallaan yhteisöpalvelun, jossa eri alojen ammattilaiset pitävät yllä portfoliota omasta osaamisestaan ja työnantajat löytävät ammattilaisen eripituisiin työsuhteisiin.

Vara.jobs poikkeaa muista työantaja–työntekijä-kohtaamispaikoista, sillä se on täysin räätälöitävissä toimialakohtaisesti. Esimerkkinä tällaisista ovat viime vuonna lanseerattu suunhoitoalan Status-palvelu ja uunituore perheille ja päiväkodeille lastenhoitajia välittävä Helli.

”Mikä tahansa yhteisö voi hankkia Vara.jobs -lisenssin ja räätälöidä siitä omanlaisensa. Vara.jobs:n avulla voi perustaa vaikka globaalin digiosaajayhteisön, tai matchata eri alojen kausityöntekijät oikeisiin paikkoihin maailmalla” sanoo Hellsten.

Operantes on vahvassa kasvussa. Uusia ammattiyhteisöpalveluja avataan tänä vuonna lisää, ja kansainvälistyminen siintää lähitulevaisuudessa.

 

1 Comment