Tällä kertaa blogissamme vieraskynäilee Sonja-Sofia Thure, joka kertoo työstään meillä Operantesilla uuden ajan tekijänä, innostujana ja pienen lapsen äitinä. 

Operantes on uuden työn airut, joka välittää, tekee ja mahdollistaa asioita, jotta työelämä toimisi muutoksen kourissakin ja toisiltaan monesti (niin fyysisesti kuin henkisestikin) kadoksissa olevat työntekijät ja työnantajat kohtaavat toisensa paremmin. 
Tavoitteenamme on kasvattaa hiljalleen yhteisöjä, joissa ammattilaiset voivat löytää verkoston sekä juuri sellaista työtä jossa he voivat parhaiten toteuttaa omaa ammattitaitoaan.

Olen saanut olla mukana Operantesin taipaleella luoden yritykselle sisältömarkkinointistrategiaa ja toteuttaen sitä käytännössä. Teen, suunnittelen, kirjoitan, viestin, vaikutan ja välitän.
Rakastan tämän porukan henkeä, tekemisen meininkiä, toisten tsemppaamista ja “it’s possible” -ajattelutapaa. Olemme kaikki luomassa muutosta suomalaiseen työkulttuuriin ja tapaan tehdä asioita, ja se kiehtoo ikuisen maailmanparantajan sielua.

 

“Ei se oo muuta kun tekee vaan” sanoo Eeva-Maija Hellsten, Operantesin perustaja ja CEO.

 

Perinteinen käsityksemme työstä ja työsuhteista on murroksen kourissa. Yhteiskunnallinen paine koskee jokaista sektoria ja uusia ratkaisuja haetaan kipeästi. Se, mikä toimi vuosikymmen sitten, ei pädekään enää, sillä työ on kasvanut entistäkin suuremmaksi osaksi elämää, ja elämä työtä. Yhä enemmän ja enemmän “työ vs. vapaa-aika” -asetelma korvaantuu ihmisten mielissä “työn ja elämän integroitumisella”.

Tätä ilmiötä kuvaa myös Dan Schwabnel Forbesin artikkelissaan listatessaan syitä sille, miksi elämän ja työn yhteensovittaminen on niin tärkeää juuri nyt.

“Olemme tilanteessa, jossa perheen ja uran rajat häilyvät - molemmat joutuvat joustamaan toisen tarpeiden vuoksi. Työntekijät ovat myös halukkaita tekemään työtä vapaa-ajallaan - joko intohimostaan työtään kohtaan, tai siksi ettei heillä yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa.”
Teknologia mahdollistaa työn löytymisen ja liikkuvan elämäntavan.

Kun työelämä elää ja muuttuu, on myös työnhaun seurattava mukana. Työnhaku ja pätevän ja sopivan työntekijän löytäminen ovat vielä usein kuin sokkotreffeille menemistä; kumpikin voi antaa toisesta toiveita, listoja ja vaatimuksia, mutta vasta käytäntö ja tekemisen arki paljastavat, onko suhde toimiva ja ollaanko match vain paperilla vai toimivatko kemiat myös nihkeimmissä tilanteissa, kiireessä sekä persoonien ja kulttuurien kohdatessa. Usein prosessi on vielä pitkä ja aikaa vievä, vaikka päteviä ja sopivia tekijöitä sekä mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä olisikin tarjolla. Kohtaaminen on monen mutkan takana.

Olen itse toiminut Uuden Ajan Tekijänä Operantesin kanssa nyt parin kuukauden ajan. Työskentelen tarpeen mukaan, silloin kun panostani tarvitaan tai kun inspiraatio iskee - kellonajoista välittämättä. Someaddiktina ja helposti innostuvana tyyppinä (sekä pienen lapsen äitinä) tämä toimintatapa on sopinut tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni täydellisesti. Olen saanut tilaa ja vapautta sopivassa suhteessa haasteiden kanssa, sekä mahdollisuuden tehdä ja laittaa itseni likoon.

Operantesin verkostossa teknologia huolehtii tekijän ja asiakkaan/työnantajan yhdistämisestä, ja juuri niistä asioista, joissa me kaikki emme välttämättä ole parhaimmillamme.
Teknologia tsekkaa, muistaa, muistuttaa, varmistaa, etsii ja huolehtii - tekijä voi keskittyä siihen mitä parhaiten osaa ja antaa teknologian olla tukena, apuna ja työkaluna.
Tekijä on osa yhteisöä, tiimiä ja jengiä, mutta itse valitsemallaan tavalla ja omaan elämäntilanteeseen sopivalla työmäärällä 
- juuri silloin kun inspiraatio iskee ja elämä antaa myöten.

 

Comment