Haaveiletko sinäkin luovuuden ja ideoiden toteuttamisesta? Oman työn vapaudesta? Aikaansaannosten näkemisestä? Silloin yrittäjyys voi olla juuri se oikea tie sinulle. Oman firman kautta voit toteuttaa itseäsi, valitsemallasi tavalla. Voit päättää itse, miten teet ja toteutat asioita oman näkemyksesi mukaan. Se tuo myös vapauden tehdä esimerkiksi luovaa työtä vakituisen työsuhteen ohella. 

Työelämän muutos on tullut jäädäkseen

Työmarkkinoiden murros on tapahtunut ja muuttunut osaksi nykypäivää. Muutos vie tekemistä yhä enemmän itsenäisempään suuntaan. Moni opiskelee itselleen kaksi ammattia tai tutkintoa samaan aikaan, varmistaakseen kilpailukykynsä työmarkkinoilla. Jatko-opintojen suorittaminen on myös yleistynyt, sillä moni opiskelee itselleen uuden ammatin ja vaihtaa urasuuntaustaan, tai tekee toisesta ammatistaan sivutyön päivätyön ohella.

Itsenäistä työskentelyä voidaan harjoittaa monella eri tavalla. Nykyään on mahdollista olla myös kevytyrittäjä eli laskuttaa ilman yritystä ja käyttää laskutusoperaattoria välikätenä tehdyn työn laskuttamisessa. Tämä on hyvä ensiaskel omaan tekemiseen. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun esimerkiksi menoja haluaisi vähentää verotuksessa ja yritystoiminnasta tulee suurempaa, on taloudellisesti järkevämpää perustaa oma yritys, jolloin ei turhia rahasummia valu pois yrityksestäsi. Jos sinulla on oma yritys ja ostat asiakkaallesi materiaaleja, saat vähentää niiden arvonlisäverot verotuksessa. Mikäli sinulla ei ole omaa yritystä, niin et saa kyseisiä menoja vähentää.

Oma firma tuo lisää uskottavuutta

Taloudellisesti haasteellisina aikoina myös yritykset työllistävät mielellään freelancereita ja ammatin- harjoittajia mieluummin kuin vakituisia työntekijöitä. Yrityksille voi joskus olla helpompaa ostaa juuri tietyn verran tunteja vaikkapa freelancerilta (ja maksaa lasku siitä), kuin palkata vakituinen työntekijä hoitamaan keikkaluonteisia töitä tai projekteja. Ammatinharjoittajana sinun ei tarvitse sitoutua yhteen työn- tai projektinantajaan. Freelancerina sinulla on enemmän mahdollisuuksia keskittyä moniin erilaisin projekteihin. Tarjoilijat, journalistit ja hyvinvointialan työntekijät ovat yhä useammin ammatinharjoittajan roolissa eli laskuttavat työnantajaa tehdyistä tunneista oman firman nimissä. Oma firma tuo myös uskottavuutta asiakkaiden silmissä ja sinut ja sinun tarjoamasi otetaan enemmän tosissaan.

Itsensä toteuttaminen on myös Zervantille tärkeää. Zervant haluaa nimittäin auttaa yrittäjiä toteuttamaan unelmiansa. Yrittäjyyden tylsiä puolia ovat yleensä paperityöt ja taloudellisten asioiden hoitaminen. Zervantin laskutusohjelmalla voit kuitenkin minimoida paperitöihin käyttämäsi ajan.

Artikkelin on kirjoittanut Jasmin Åbacka Zervantin Suomen markkinointivastaava. Jos haluat tietää lisää yrittäjyydestä tai tarvitset ilmaisia työkaluja, niin voit käydä lukemassa aiheesta lisää Zervantin blogilla.

 

Comment